Een verse brouw van Gerard’s Weizen

Het verbeterde brouwproces is toch echt even een andere agenda om te plannen, maar dat zal zich in de smaak en kwaliteit gaan vertalen.

Een langere gisting op het vat, laat zien dat tijdens het brouwen veel meer vergistbare stoffen uit het mout gehaald worden. De betere schroot machine werpt zijn vruchten af, of beter gezegd, werpt een mooier bier af. Daarnaast is het verbeterde koelproces ook een onderdeel van het brouwen, waarbij alle eigenschappen en smaken goed in het vat komen, dus ook meer inhoud geven aan het eindresultaat….

Het Weizen bier dat ik op 18 oktober heb gebrouwen bleef na een stevige eerste gisting op het vat, stabiel en lang verder pruttelen….lees gisten. Uiteindelijk gaven de waarden pas begin deze week een juiste waarde om te kunnen bottelen. Vanmorgen,bij de laatste meting was het soortelijk gewicht 1006. Voor de meeste een raadselachtig getal,wat niets zal zeggen… maar het geeft een vrijwel volledige vergisting aan.

Het zit inmiddels in de flesjes, de komende tijd de etiketten maken en plakken, dan is er weer heerlijk te genieten van een lekker Weizen bier. Welke door meerdere Duitse gasten hier op de boerderij, heerlijk gevonden is.

Nu een kleine twee weken de gisting op de fles tijd geven.

oplus_32

Het Weizen bier, zoals het uit het gistvat is gekomen.

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om regelmatig leuke updates te ontvangen .

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *